Po rozsáhlé Velikonoční bádací akci, vystrojovací akci v Křížových jeskyních a Speleofóru, v jehož rámci jsme provedli exkurzi také naší jeskyní Dagmar, se toho do léta událo ještě hodně. Každý měsíc je minimálně jedna víkendová bádací akce a k tomu se pravidelně také čtvrtkovalo (= bádalo ve čtvrtek po práci).

Větší akce proběhla v jeskyni V Jedlích, kde se ve vstupních částech Honzovy chodby rozebraly teď už nevyužívané těžební lyžiny, rozebralo se staré pažení a tlející dřevo bylo vyklizeno z jeskyně. Svah mezi Honzovou chodbou a Meandrovým dómem jsme začali stabilizovat pomocí pytlů plněných štěrkem. Při této činnosti jsme v pravé stěně u dna odhalili neznámý trativod, takže jsme zde zahájili sondáž a zhodnotili, že se tomuto místu (patrně přítoku) ještě pověnujeme.

V jeskyni Dagmar jsme pokračovali v Pandemické chodbě. Pracovalo a postoupilo se ve směru „doprava“, kde se sice stěny stále více sbíhají a je proto nutné se při postupu více zahlubovat, ale postup stále dál ve směru tektoniky je nadále možný. Jedna akce proběhla také ve směru „doleva“, což je pracoviště pro skutečné fajnšmekry. Na jeskyni Dagmar mezitím dál chátrala železná uzávěra, rozpadla se dokonce natolik, že už nebylo možné jeskyni normálně zamknout, takže jsme ji provizorně zabezpečili aspoň řetězem.

Z jeskyně U Jedelské cesty se vytáhl starý dopravníkový pás a nově byl umístěn do vstupní části Pandemické chodby v Dagmaře, aby tudy při pracovních akcích lódna plná sedimentu lépe jezdila.

V kooperaci se sousední ZO 6-20 jsme vypomohli v jeskyni Michalka při pracovní akci v Křížově sondě a při pracovce v Dómu nedočkavců ve Skleněných dómech. Dále se pracovalo na nové mapě jeskyně V Jedlích, exkurzně nás navštívil skautský oddíl, členové skupiny se zúčastnili lezeckých dnů ČSS na Holštejně a v hojné míře se věnovali také skalnímu lezení různě po krasu.

To vše se stihlo během května a června, Dagmaráci se evidentně rozehřívali na vrchol bádací sezóny, červencový Dagmarácký pracovní týden.